Radionica „Sistem pravne zaštite u Republici Sloveniji“ u okviru saradnje sa inicijativom SIGMA

//Radionica „Sistem pravne zaštite u Republici Sloveniji“ u okviru saradnje sa inicijativom SIGMA

U okviru kontinuirane saradnje sa Republičkom komisijom za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki (u daljem tekstu: Republička komisija) inicijativa SIGMA/OECD, je u prostorijama Republičke komisije 29. oktobra 2019. godine, održala radionicu „Sistem pravne zaštite u Republici Sloveniji“. Radionici su prisustvovali članovi Republičke komisije i zaposleni u Službi Republičke komisije.

U ime inicijative SIGMA/OECD, uvodnim izlaganjem, učesnicima se obratio Georg Kazan, viši savetnik za oblast javnih nabavki.

Sašo Matas,  generalni direktor u Direktoratu za javne nabavke Ministarstva za javnu upravu Republike Slovenije, govorio je o najnovijim promenama žalbenog sistema u oblasti javnih nabavki u Sloveniji, kao i razlozima za uvođenje pomenutih promena. Pored navedenog g. Matas je akcenat u svom izlaganju stavio na funkcionisanje sistema elektronskih nabavki u Sloveniji i uticaj primene elektronskih nabavki na sistem pravne zaštite u oblasti javnih nabavki. Radionica je bila izuzetno interaktivna s obzirom na to da je predavač naveo niz konkretnih primera zasnovanih  na nacionalnom iskustvu stečenom kroz primenu direktiva Evropske unije u oblasti javnih nabavki.

Agenda

Prezentacija1

Prezentacija2

2019-10-30T15:50:19+00:0030. 10. 2019.|Aktuelnosti|