Регионална конференција регулаторних тела у Охриду

//Регионална конференција регулаторних тела у Охриду

У организацији OECD/Sigma и Државне комисије за жалбе БЈР Македоније у Охриду је 09./10. јуна 2016. године одржана Регионална конференција регулаторних тела која обављају послове заштите права у поступцима јавних набавки у земљама проширења Европске уније (ЕУ), а на којој су учествовали и представници Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки Републике Србије.

У раду конференције поред представника надлежних тела из земаља учесница, учествовали су и представници Европске комисије, OECD/GOV Одсека за интегритет јавног сектора и више националних експерата из земаља чланица ЕУ, док су у својству посматрача конференцији присуствовали и представници других међународних организација и донатора активних у региону као што су Регионална школа за јавну управу (ReSPA), Европска банка за обнову и развој (EBRD), Европска инвестициона банка (EIB), Развојна банка Савета Европе итд.

Формат скупа који је одликовала изразита интерактивност и више сесија организованих на конкретне теме, које су својим излагањима отварали експерти, праћени студијама случаја из сваке од земаља учесница, а које су окончаване панел дискусијама, омогућио је учесницима да изнесу своја искуства и поделе међу собом и примере добре праксе рада својих органа и начине на које се суочавају са изазовима у раду ових за систем јавних набавки у региону кључних органа.

Изузетно добро припремљена и реализована конференција закључена је уз јединствен став да је створена добра основа за даљу билатералну сарадњу учесника, као и редовна периодична окупљања у сличном формату.

Програм рада.pdf

2017-11-14T11:19:56+00:0010. 06. 2016.|Актуелности|