Званично отварање „TWINNING LIGHT“ пројекта

//Званично отварање „TWINNING LIGHT“ пројекта

У Клубу посланика је 11. марта 2016. одржан скуп поводом почетка активности на пројекту ЕУ „Јачање заштите права у поступцима јавних набавки у Републици Србији“.

Скуп је отворила Тања Мишчевић, шефица Преговарачког тима за приступање Србије ЕУ. У име Делегације ЕУ у Србији скупу се обратио Стефан Худолин, шеф оперативног сектора. Говорили су и амбасадор Словеније у Србији, Владимир Гаспарић, Хана Хукић, председницаРепубличке комисијеза заштиту права у поступцима јавних набавки, Борут Смрдел, председник Државне ревизијске комисије Републике Словеније. О конкретним пројектним активностима говорили су Бранислав Цветковић, шеф пројекта у име корисника пројекта и Тадеја Пушнар, шеф пројекта у име извођача пројекта.

Присуствовали су представници домаћих и иностраних институција и организација као и представници амбасада (Делегација ЕУ у Србији, Канцеларија за европске интеграције, Агенција за борбу против корупције, Управа за јавне набавке, Комисија за заштиту конкуренције, ОЕБС, УНДП, ЕБРД, Светска банка, СИГМА, амбасада Словеније, амбасада Велике Британије…)

Овај „Twinning Light“ пројекат ЕУ је шестомесечни пројекат техничке помоћи, од изузетног значајаза усклађивање са директивама ЕУ, посебно у области заштите права у поступцима јавних набавки, којапредставља и важно потпоглавље у Преговарачком поглављу 5 – јавне набавке. Вредност пројекта је 250.000 евра и спроводи га словеначка Државна ревизијска комисија, тело које је у Републици Словенији надлежно за жалбе у области јавних набавки. Више информација о пројекту на интернет-страници пројекта http://pprightserbia.eu

Саопштење за штампу.pdf

Позивно писмо.pdf

Списак учесника.pdf

Програм рада.pdf

ЛИНКОВИ

Б92

Делегација ЕУ

Балкан Магазин

2017-11-14T11:21:50+00:0011. 03. 2016.|Актуелности|