Радионица о јавним набавкама у светлу питања борбе против корупције и заштите конкуренције

//Радионица о јавним набавкама у светлу питања борбе против корупције и заштите конкуренције

Представници Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки учествовали су на дводневној радионици „Јавне набавке у светлу заштите конкуренције и борбе против корупције”, која je у организацији Мисије ОЕБС-а у Србији одржана 6. и 7. новембра у Врднику.

Поред Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, радионици су присуствовали представници Комисије за заштиту конкуренције као и представници Агенције за борбу против корупције.

Теме првог дана радионице биле су повезана лица и заштита података, сукоб интереса и правна заштита. Републичка комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки представила је своју улогу у спречавању корупције у јавним набавкама и у том смислу ефекте поступка који су у надлежности овог органа. Другог дана радионице више речи је било о модалитетима за јачање сарадње између институција.

Како је Републичка комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки у новембру прошле године потписала Споразум о сарадњи са обе институције, а у сусрет новом Закону о јавним набавкама, препозната је потреба за унапређењем функционисања, усаглашавањем ставова о питањима од заједничког интереса, као и заједничким учешћем у активностима које доприносе афирмацији политика које спроводе ова тела.

2017-11-14T10:59:28+00:008. 11. 2017.|Актуелности|