Radionica „Elektronski zahtev za zaštitu prava, praksa u Hrvatskoj i Rumuniji“ u okviru saradnje sa inicijativom SIGMA

//Radionica „Elektronski zahtev za zaštitu prava, praksa u Hrvatskoj i Rumuniji“ u okviru saradnje sa inicijativom SIGMA

Kao deo planiranih aktivnosti za 2019. godinu u okviru kontinuirane saradnje sa Republičkom komisijom za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki (u daljem tekstu: Republička komisija) inicijativa SIGMA/OECD, je u prostorijama Republičke komisije 7. februara 2019. godine, održala radionicu „Elektronski zahtev za zaštitu prava, praksa u Hrvatskoj i Rumuniji“. Radionici su prisustvovali članovi Republičke komisije i zaposleni u službi Republičke komisije.

U ime inicijative SIGMA/OECD, uvodnim izlaganjem, učesnicima se obratila Erika Bozzay, viši savetnik za oblast javnih nabavki.

Silviu-Cristian Popa,  predsednik rumunskog Nacionalnog saveta za rešavanje žalbi u oblasti javnih nabavki, govorio je o organizaciji i specifičnostima žalbenog sistema u oblasti javnih nabavki u Rumuniji. Pored navedenog g. Popa je akcenat u svom izlaganju stavio na funkcionisanje nacionalnog e-Portala javnih nabavki, kao i praktične primere zasnovane na nacionalnom iskustvu stečenom kroz primenu direktiva Evropske unije u oblasti javnih nabavki.

Zoran Blažević, ekspert SIGMA, govorio je o praktičnim pitanjima podnošenja e-zahteva za zaštitu prava u Hrvatskoj, kao i o sistemu elektronskih javnih nabavki generalno. Posebnu pažnju u svom izlaganju posvetio je temama: segmenti podnošenja e-zahteva, formalizam vs efikasnost, e-zahtev i promene u praksi pravne zaštite, kao i konkretnim izazovima sa kojima se Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Republike Hrvatske suočavala prilikom uvođenja ovog sistema.

Agenda

Prezentacija-1

Prezentacija-2

2019-02-08T11:44:12+00:008. 02. 2019.|Aktuelnosti|